Výživový speciál – krůtí maso na smetaně s bazalkou

Krůtí maso na smetaně s bazalkou

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 300g krůtího masa,
  • 1-2cibule,
  • plnotučná hořčice (bez konzervantů a aditiv),
  • zakysaná smetana (11-15%),
  • olivový olej,
  • bazalka,
  • sůl,
  • pepř.

Postup (krok / krokem) …

1) cibulku nakrájíme na půlměsíčky a orestujeme ji na oleji na pánvi…

2) mezitím nakrájíme maso na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí…

3) maso položíme na cibulku a lehce opečeme z obou stran…

4) přidáme vodu a vše podusíme do měkka…

5) nakonec přidáme zakysanou smetanu a nakrájenou bazalku…

Podáváme:

Podávat můžeme s orestovanou zeleninou nebo brambory

Nutriční hodnoty (1 porce)

  • Bílkoviny 36g ……..(platí pro krůtí prsa)
  • Tuky 13g …………..(při použití 150g 11% zakysané smetany)
  • Sacharidy 3g

Autor receptu: Lukáš Vrána, Tomáš Lukáš
Zdroj: www.zdravekcili.cz

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap