fbpx


Zapečený guláš s těstovinami



Ingredience:

  • hovězí maso … 1 kg,
  • těstoviny … 1 kg,
  • tvrdý sýr … 250 g,
  • paprika,
  • pepř,
  • sůl.


.

Postup:


1) z masa připravíme klasický guláš (např. pivní guláš, krutí guláš nebo jiný), ale bez zahuštění,

2) dále dáme vařit těstoviny, ty připravíme běžným způsobem (do vody dáme bujón a vložíme těstoviny),

3) mezi tím nastrouháme tvrdý sýr, polovinu tohoto sýra promícháme s uvařenými těstovinami,

4) těstoviny vsypeme do guláše a vše promícháme,

5) tuto směs nalijeme do pekáče a posypeme zbytkem sýra,



6) zapékáme tak půl hodinky při mírné teplotě, až sýr dostane tu správnou zlatavou barvu.

Na talíři můžeme ozdobit tatarskou omáčkou.

.


Doporučená příloha: guláš podáváme samozřejmě s těstovinami … 🙂 .

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap