Zapečený guláš s těstovinami



Ingredience:

  • hovězí maso … 1 kg,
  • těstoviny … 1 kg,
  • tvrdý sýr … 250 g,
  • paprika,
  • pepř,
  • sůl.


.

Postup:


1) z masa připravíme klasický guláš (např. pivní guláš, krutí guláš nebo jiný), ale bez zahuštění,

2) dále dáme vařit těstoviny, ty připravíme běžným způsobem (do vody dáme bujón a vložíme těstoviny),

3) mezi tím nastrouháme tvrdý sýr, polovinu tohoto sýra promícháme s uvařenými těstovinami,

4) těstoviny vsypeme do guláše a vše promícháme,

5) tuto směs nalijeme do pekáče a posypeme zbytkem sýra,



6) zapékáme tak půl hodinky při mírné teplotě, až sýr dostane tu správnou zlatavou barvu.

Na talíři můžeme ozdobit tatarskou omáčkou.

.


Doporučená příloha: guláš podáváme samozřejmě s těstovinami … 🙂 .

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close