Zapečený guláš s těstovinami
|
.
Postup:
1) z masa připravíme klasický guláš (např. pivní guláš, krutí guláš nebo jiný), ale bez zahuštění,
2) dále dáme vařit těstoviny, ty připravíme běžným způsobem (do vody dáme bujón a vložíme těstoviny),
3) mezi tím nastrouháme tvrdý sýr, polovinu tohoto sýra promícháme s uvařenými těstovinami,
4) těstoviny vsypeme do guláše a vše promícháme,
5) tuto směs nalijeme do pekáče a posypeme zbytkem sýra,
6) zapékáme tak půl hodinky při mírné teplotě, až sýr dostane tu správnou zlatavou barvu.
Na talíři můžeme ozdobit tatarskou omáčkou.
.
Doporučená příloha: guláš podáváme samozřejmě s těstovinami … 🙂 .
.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
..
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |
..