Zeleninové rizoto – levné jídlo
Zeleninové rizoto
Ingredience + postup
Ingredience:
- Rýže … 400 g
- Olej
- Cibule … 1 ks
- Masox … 4 kostka
- Zeleninová směs (např. mrkev, hrášek, kukuřice) 1 balíček
- Hrášek
- Sýr
- na posypání (nejlépe parmazán, ale může být i eidam)

Postup (krok / krokem) …
1) zeleninu vyndáme z mrazáku a vložíme do studené vody (tím zelenina rychleji rozmrzne … 🙂 )
2) nakrájíme cibuli a necháme ji v hrnci na oleji zesklovatět,
3) mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón – dle chuti v 1 litru vody a udržujeme jej horký,
4) v dalším hrnci vaříme rýži cca 25 min,
5) pak ho hrnce s cibulí přidáme zeleninu, uvařenou rýži a nalijeme zde i celý 1 litr vody s bujónem,
6) necháme vše ještě chvíli povařit cca 10 minut a je hotovo.
Podáváme:
Podáváme se strouhaným sýrem a okurkem.
Ukázka: při vaření … 🙂 .

Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |